Våga skapa din egen design i Jul

För vissa så känns det väldigt naturligt att fixa, skapa och inreda medan andra inte riktigt vågar ta för sig. Men det är egentligen inte så svårt, alla kan, vi lovar. Vi tänkte att vi skulle dela med oss av lite enkla tips för dig som åtminstone vill ge det ett försök.

Först och främst. Det behöver inte vara svårt. Att fixa en krans att hänga på dörren till jul är busenkelt. Samla lite granris i skogen, köp lite ståltråd på affären och karva av en gammal vattenslang och forma som en ring för att ha som grund. Sedan så bygger man på med granris runt den här gamla slangen tills det ser ok ut, det behöver absolut inte se perfekt ut för sedan så kan man låta fantasin flöda och lägga till sådant man tycker är fint. Kanske några kottar, ett rött band eller lite löv etc. Vill man avancera det ytterligare lite till så kan man spraya kottarna i rött eller varför inte i silver? Bara fantasin som sätter stopp.

De flesta har nog några gamla lerkrukor i förrådet hemma och dessa kan man på ett mycket enkelt sätt piffa upp och jula till. Vill man hålla det mycket enkelt så kan man helt enkelt spraya krukorna i rött och sedan plantera in en fin julblomma. Vill man avancera det lite till så kan man göra schabloner i form av exempelvis tomtar, stjärnor eller hjärtan. Ja, ni förstår, något juligt helt enkelt. Köp sedan två färger på sprayburk, rött och guld är snyggt tillsammans. Välj vilken av färgerna du vill att schablonerna ska ha och spraya sedan hela krukan i den färgen, låt sedan torka i ett par timmar, fäst sedan fast schablonerna där du vill ha dem på krukan (schablonerna görs bäst i lite kraftigare papp) och spraya sedan hela krukan med den andra färgen. Låt sedan torka igen i ett par timmar och ta sedan bort schablonerna och tada så har du fått dig en supersnygg julkruka.

Även utomhus så är det ju fint om det blir lite julstämning. Något som är riktigt fint och som finns att köpa lite varstans är den färgade ljungen i rött, dessa planteras sedan i en blomlåda eller i en större kruka på balkongen eller på bron och för att piffa till dessa lite extra och få den där riktigt hemtrevliga och juliga känslan så stoppar du om ljungen med vit toppmossa. Detta går att hitta i de flesta skogar runt om i Sverige så det är bara att ta en kasse och bege sig ut till skogs för att plocka på sig lite. Skulle det vara så att du har svårt att ta dig ut till skogen så brukar det också gå att köpa på blomsterhandeln och till och med i butiker som Ica maxi och Coop. Vill man pimpa till det ytterligare så kan man lägga på en liten ljusslinga som bli en jättemysig effekt under den här mörka tiden på året.