Lampor i snygg design som kommer att lyfta rummet

Att ha en snygg och bekväm belysning i rummet är verkligen A och O. Det lyfter rummet flera snäpp om du lyckas hitta en fin taklampa som dessutom lyser lagom mycket. Taklampan behöver inte lysa jättestarkt utan det är mer viktigt att den har ett sken som känns bekvämt då man ska tillbringa mycket tid i rummet. Här nedan följer några tips på snygga lampor med det där perfekta skenet:

Den här lampan har alla rätt och är väldigt trendig just nu. Den lite nakna looken dämpas med ett organzatyg runt om som även gör att ljuset inte blir lika starkt och vitt. Den här lampan fungerar verkligen i alla rum i huset men vi skulle välja att ha den i hallen eller över köksbordet.

I sovrummet så kan man göra det lite mer personligt och lite varmare, denna skönhet som dessutom ger en lite lyxig känsla passar perfekt. Det guldiga har en liten lugnande effekt och passar därför perfekt in i rummet där du ska sova. Metallic färger är dessutom väldigt inne under den här säsongen.

I ett rum som är väldigt ljust i väggar och tak så kan det pigga upp lite med färg och då rekommenderar vi den här godingen i klarrött. En järv och poppig färg som ger rummet det där extra edgen som ger det personlighet.

I barnens rum kan det vara skoj att vara lite mer lekfull och satsa på lite färg. Den här ljusslingan från Ikea kan exempelvis hänga vid barnets säng för att få en mysigare sovplats, eller också så hänger man den i fönstret istället för en fönsterlampa.

Vid skrivbordet och intill lässtolen så är det viktigt att lampan har ett skarpare ljus så att man ser ordentligt när man jobbar eller läser. Till skrivbordet så tycker vi att den här från Ikea är riktigt prisvärd och fin. En klassik modell som fungerar fortfarande, dessutom så kan man vinkla den åt olika håll och anpassa den efter hur man vill ha det. Intill lässtolen så tipsar vi om ännu en klassisk lite retro modell som även den är mycket funktionell då den kan anpassas i höjd och i vinkel, du hittar den här.

Vi vill också passa på att tipsa dig om att leta lampor på loppisar och på secondhand där man verkligen kan hitta coola och unika modeller och dessutom till en billig penning. Bästa är väl egentligen att kombinera gammalt med nytt och bygga upp sin egen helt unika stil som ingen annan har. Det är värt att det får ta lite tid så att man verkligen kan hitta det man söker efter och som passar in i hemmet.  Ett annat tips är att köpa en kombinationslampa där det både sitter lampor men också tända ljus. Mysigt att välja ljusen den mörkare tiden av året. Tänk också på vad lampan du köper ger för sken då man absolut inte vill ha för starkt sken i vissa rum.