Hur du får snyggt i trädgården

Alla har vi inte gröna fingrar eller intresset att plantera snygga uppsättningar med grönt och blomster. Men snyggt är det ju. Lösningen är då att satsa på buskar, träd och andra planteringar som i regel sköter sig själv men som behöver lite putsning då och då. Men det är betydligt enklare än att dona med rosor och andra blomster. Vill man ha lite blomster i trädgården men inte mäktar med att arrangera snygga rabatter så kan man istället plantera i stora krukor och sätta ut dem på väl valda platser i trädgården. Lätt att sköta och snyggt med krukor i olika formationer och färger runt om i trädgården, det skapar en personlig stil. Vill man göra det extra snyggt så kan man lägga sten under i sektioner och sätta in solljuslampor runt om, det skapar en känsla av utomlands och ger en riktigt mysig och trivsam stämning. På planteringsjorden så kan man lägga färgglada stenar som sedan reflekteras i solcelljuset och skapar färggranna ljusreflektorer.

Att ljussätta sin trädgård med solcellslampor är både ekonomiskt, miljövänligt och ger en otroligt mysig känsla när de tänds i solnedgången. Att smycka sina fruktträd med slingor behöver inte bara höra julen till, det är lika mysigt på sommaren. Det finns också små lyktor som man kan hänga upp på grenarna om man känner att man inte vill ha en slinga. Längs husknuten så kan man lägga solceller i form av stenar vilket ger ett trevligt och naturligt intryck både på dagen och på kvällen, se här.

Våga tro på dig själv och dina idéer och försök att inte snegla på grannarna. En personlig trädgård med lite roliga personliga idéer är mycket snyggare än en ängsligt ihop satt trädgård med rabatter som man inte orkar rensa, känsliga blommor som är svårskötta och halvfärdiga projekt. Då är det bättre att satsa på sådant man klarar av och tycker är roligt, sådant lönar sig alltid i längden. Vill du ha en rosa flamingo på husväggen så kör. Stå för det.

Dyraste historien i trädgården brukar varken vara grön eller blomma, vi pratar om uppfarten till huset. Att asfaltera den är väldigt dyrt och även stenläggning kan bli en saftig historia beroende på hur stor uppfart ni har. Alternativet om man inte vill lägga ner en förmögenhet är singel som faktiskt är väldigt praktiskt också när det regnar då det leder bort vatten. Nackdelen är att stenen tenderar att hamna på gräsmattan då man har skottat under vintern. Har man en lutande uppfart så kan det också bli så att det bildas små bäckar vid kraftigt regn och behöver i så fall krattas till efteråt. Eller också får man helt enkelt bestämma sig för att det får kosta lite och investerar i snygg stenläggning som sedan inte behöver så mycket underhållning utan sköter sig självt. Det kan det vara värt om man inte har så mycket tid över till att fixa i trädgården. Även här så går det att bygga in belysning vilket ger en väldigt snygg effekt.