10 saker att fynda på loppis

loppis

Att handla på loppis har blivit väldigt populärt det senaste åren. Bra säger jag då det både sparar slantar i plånboken och värnar om miljön. Vi tänkte att vi skulle lista upp tio smarta tips som man kan ha i åtanke innan man drar i väg på sin loppisrunda:

  1. Handla sådant du kommer att ha användning för eller som du åtminstone vill ge bort i present. Att handla massa saker och sedan samla dem i kartonger på vinden är ju ingen vits. Handla därför smart och användbart, sådant som du verkligen vill ha.
  2. Kvalitetskläder till dig själv och barnen. Att handla nytt till barn som växer är både dyrt och onödigt. Satsa på sådant som du vet håller bra kvalitet och som är helt och inte har tappat färg och form. Ett tips är att handla gummistövlar, regnkläder och typiska årstidsplagg på loppis.
  3. Vill du fynda unika och fina tallrikar så kolla efter Gustavsbergs och Rörstrands lite äldre serier som dessutom har ett andrahandsvärde.
  4. Kolla efter snygga och unika lampfötter och byt ut skärmen eller tvärtom, på så sätt så får du också din alldeles unika lampa.
  5. Om du inte gillar tavlan så kanske du gillar ramen eller vise versa. Inget utesluter det andra.
  6. Något som man verkligen kan fynda på loppis är fina uppläggningsfat och brickor, dessa har man dessutom alltid användning av. Att alla ser olika ut gör det bara mer personligt och unikt.
  7. En gjutjärnspanna kan kosta flera tusen som ny, samma gäller för stekpannor, fynda dessa på loppis och tjäna tusenlappar. Även andra hushållssaker som knivar, bestick och hushållsmaskiner kan man hitta till väldigt bra pris.
  8. Min stora last när jag går på loppis är att leta ljuslyktor i olika färger och formationer. Här var det verkligen bättre för och det finns så mycket personliga och färggranna ljuslyktor där ute. Jag gillar att alla är olika och ger ifrån sig olika sken när de är i olika färger och former. Personligt och mysigt.
  9. Handla möbler! Här har du verkligen chansen att sätta din personliga prägel på ditt hem då du fyndar möbler. Se till att möbeln är i någorlunda skick för sedan så kan du med hjälp av lite slipning och målning få din möbel i nyskick. Men glöm inte att mäta upp ytan i hemmet innan och ta med dig ett måttband till loppisen så att du inte kånkar hem en möbel som inte passar.
  10. Handla mattor. Åh, så mycket fina trasmattor och riktiga finmattor som man kan fynda på loppis. Mattor är ju verkligen pricken över i:et i ett hem. Mattor är väldigt dyra i nypris så här kan man verkligen fynda. Satsa på slitstarka och välskötta. Du kan även hitta nyproducerade trasmattor på loppis då många har det som hobby. Ett tips är att handla hem flera trasmattor och lägg på balkongen istället för trallplattor, personligt och mysigt. Det blir väldigt hemtrevligt med mattor.